Karolinervägen 40 › 830 15 Duved

Mobil +46 - (0)73-0466191 › Tel +46-(0)647-200 04

E-post info@mullfjallet.se

Välj språk

Idag & Förr

Hotell Mullfjället historia började som länets första tullhus.

I källaren hamnade smuggelgods och utanför höll barska tullare norskleden under uppsikt.

Men 1896 nappade några norrmän på den gryende turistnäringen och förbipasserande bjöds logi och mat istället för tullvisitationer. En fru Leonard såg 1913 till att anläggningen blev svensk och med familjen Göranssons intåg i Mullfjällshemmanet föddes det verkliga familjepensionatet Mullfjället 1918. 1960-talet var Mullfjällets guld era då man bl.a. hade eget porslin. En liten del av porslinet finns kvar och används vid specialtillställningar och man kan nästan höra den forna tidens festsorl.

​Idag erbjuder vi våra gäster varmhjärtad och högklassig service, upplevelser och av dem främst natur och kultur.​

Att det är rent och fräscht är för oss det samma som trivsamhet.

Till trivsam upplevelse räknar vi även god mat. Evas mat ger äkta smakupplevelser. Att det är ekologiskt och lokalt är grunden till matfilosofin. Brödet och husets knäckebröd bakar Eva, men även Huså Bröds fantastiska knäckebröd finns på bordet. Vi är alltid öppna för nya idéer!

Både i Skärgården och i Jämtland är de lokala producenterna det centrala. Vi plockar mycket av våra bär och svampar själva, det är samtidigt avkoppling för oss. Råvarornas ursprung är viktiga och det förnimmer man i maten som serveras. Evas mat är helt enkelt ärligt god!

TripAdvisor
Skriv ett omdöme om Hotell Mullfjället

Pensionat Mullfjället AB • Karolinervägen 40 • Tlf.: 0647-20004 • E-mail: info@mullfjallet.semullfjallet.se