Mullfjället ligger mitt i naturen med upplevelser året runt

Mullfjället ligger väster om Åreskutan och är en del av Skanderna, en av Europas äldsta bergskedjor. Lederna kring och på fjället erbjuder en stor vildmarkskänsla och när du tagit dig hela vägen upp till toppen som ligger 1031 meter över havet möts du av en enastående utsikt. Att vandra och tura i den här fantastiska naturen gör att en underbar frihetskänsla kan infinna sig i kroppen. Om du inte är i behov av en extraordinär utmaning som en dag på Mullfjället faktiskt innebär finns även kortare leder i Ullådalen som också ansluter till Åreskutan.

Guidning i Åredalen

August Martin heter jag och jag är en passionerad skidåkare och klättrare. Jag jobbar som guide och brinner för att ta med dig ut på fjället och visa dig det jag gillar så mycket – upplevelser i naturen! Som certifierad fjälledare, auktoriserad klippklätterinstruktör (UIAA/SKAF) och SVELAV Lavintekniker hoppas jag kunna inspirera med kunskap och glädje till naturen. Välkommen att boka din upplevelse i Åre och på Mullfjället med mig.

Löpning

Att löpträna uppe på fjället har blivit ett populärt och tidseffektivt sett att uppleva fjällvärlden. Den varierade terrängen gör löpningen både intressant och utmanande och att ta en vatten- och bad paus i en kall fjällbäck är enormt uppfriskande för kropp och själ.

Vandring

Mullfjället runt är en rellativt krävande men belönande dagsvandring som du har tillgång till i direkt anslutning till pensionatet utan att behöva bil. Åre med omnejd erbjuder oändligt många vandringsleder i olika terräng som passa alla oavsett tidigare erfarenhet av vandring.

Cykling

Downhill-, gravel- eller stigcykling, allt är möjligt i Åre och otroligt kul. Att kunna vara i naturen, på höga höjder i liftsystemet även på sommaren är fantastiskt. Kul sommaraktivitet för hela familjen, kompisgänget eller kollegorna.

Alpinåkning

Duved erbjuder alpinåkning för hela familjen med breda och böljande backar och Åres bästa kvällsåkning. Skidsystemet ansluter till Tegefjäll som tar dig hela vägen ner till Lillåstugan i Ullådalen för en våffel-lunch. Det går även att tura och topptura på Mullfjället

Längdskidåkning

Ullådalen erbjuder riktigt fina och kuperade längdspår som du enkelt kan ta dig till genom att åka upp med Tegeliften. I Duved finns även elljusspår för bra och rolig längdskidåkning även kvällstid.

Skidbussen stannar precis utanför Mullfjället pensionat och tar dig var du vill i SkiStars liftsystem.

Efter dagens vandring...

Landa framför brasan, ta en bastu, spela biljard och ta en förfriskning i baren.

Mat ut ur huset

Vi uppdaterar löpande menyn. Vi rekommenderar att följa oss på instagram.

Frukost, lunch, middag – vi erbjuder hemlagat mat ut ur huset.

Vi arbetar främst med lokala råvaror, älskar jämtländska klassiker men lagar gärna rätter från andra matkulturer också. Vi har ingen satt meny utan låter kreativiteten flöda varje dag utifrån vad som är i säsong.

Lokala attraktioner

Mullfjället mitt i Duved

Duveds centrum ligger fem minuters promenad från Mullfjället pensionat. Där finns tågstation, busshållplats för lokalbussar, mataffär, bensinmack, restauranger, friluftbutik, STC gym och paddel- och tennishall. Skidbussen stannar precis utanför pensionatet.