Karolinervägen 40 › 83771 Duved

Mobil ++46 (0)73 8208034 ›

E-post info@mullfjallet.se

Välj språk

Idag & Förr

Idag är Pensionat Mullfjället ett anrikt pensionat

Vi vill att du ska känna dig som hemma  - vi fixar mat, värmer bastu och städar och eldar i öppna spisen allt för att du ska kunna slappna av och bara vara.

Kom och njut av semestern och låt oss ta hand om dig.

Pensionatet ägs idag av Lisa Åberg och Oskar  Skau från Stockholm. Den dagliga driften sköts av Michaela Boson tillsammans med sin köksmästare Tina Roininen.

Michaela - äger och driver BistroCafet Mrs Maggie i Duved också och har innan dess drivit och startat restauranger med Pontus Frithiof under 20 års tid i Sthlm.

Tina kommer senast från en högklassig vegansk restaurang i Sthlm och älskar att laga mat och möta nya utmaningar.

Dessa två tjejer är sociala, serviceminded och älskar den här livsstilen.

Varmt Välkomna

Hotell Mullfjällets historia började som länets första tullhus.

I källaren hamnade smuggelgods och utanför höll barska tullare norskleden under uppsikt.

Men 1896 nappade några norrmän på den gryende turistnäringen och förbipasserande erbjöds logi och mat istället för tullvisitationer. 1905 kom Mullfjället att stå på svensk mark. En fru Leonard såg 1913 till att anläggningen blev svensk och med familjen Göranssons intåg i Mullfjällshemmet föddes det verkliga familjepensionatet Mullfjället 1918. På 1960-talet var Mullfjällets guldera då man bl.a. hade eget porslin. En liten del av porslinet finns kvar och används vid specialtillställningar och man kan nästan höra den forna tidens festsorl.

​Idag erbjuder vi våra gäster en varm ombonad miljö med hög mysfaktor. Det är en upplevelse bara att få komma hit,  upp på berget och ut i skogen.

TripAdvisor
Skriv ett omdöme om Hotell Mullfjället

Pensionat Mullfjället AB • Karolinervägen 40, SE-Duved • Tlf. +46738208034 • E-mail: info@mullfjallet.semullfjallet.se